Sattusin hiljuti Loop! Astrologie lehelt (www.astrologie-zeitung.de) lugema lugusid kahest väikesest poisist. Nimelt asusid nad peaaegu kohe rääkima õppides kõnelema asju, mis nende vanemail esialgu juuksed peas püsti tõstsid.

1

Kui James Madison Leininger, Jäära Päikese ja Kaalude Kuuga poiss, saab kaheaastaseks ning Pluuto ja Chiron jõuavad täpsesse kvadraati tema sünnikaardi sõlmedega, hakkab ta igal ööl ärkama karjudes: „Lennuk, vesi! Väike mees ei pääse välja!“. Lennukite vastu tundis noormees huvi juba siis, kui ta veel käiagi ei osanud, ja kogu aeg saatis tema huvi ka hirm, et lennukid võivad alla kukkuda ja et kusagil tema ligiduses võib puhkeda tulekahju. Mingil hetkel hakkab ta end nimetama James Kolmandaks, kuigi tema peres pole varem sellenimelisi mehi olnud.

Kui James kaardi sõlmedega jõuab kvadraati Jupiter, tabab poissi mälestuste laviin: ta räägib jaapanlastest, kes olla teda alla tulistanud, ta joonistab punaseid päikesi ja pilvede kohal toimuvaid plahvatusi. Ema läheb rääkima taassündide eksperdiga (mujal maailmas leidub selliseid ametimehi) ja ütleb tolle soovitusel poisile, et kõik need asjad ei juhtunud ju temaga ja ta on praegu hoopis teine inimene. Õudusunenäod lõpevad kohe, kuid see-eest teatab James, et tema lennukikandja nimi olevat olnud Natoma. Nüüd satub hämmingusse isegi lapse veendunud kristlasest isa ja asub arhiivide abil asja uurima. Ta avastabki viimaks lapse jutu üksikasjadega klappiva piloodi, kes tulistati Teises maailmasõjas 3. märtsil 1945 jaapanlaste poolt alla: see oli USA hävituslendur James McCready Huston. Too oli üks väheseid uute hävituslennukite katsetajaid sõja lõpufaasis. Ka tema isa nimi oli olnud James. Poisi mängumehikeste nimed Leon, Walter ja Billy osutusid hävituslenduri sõjakaaslaste nimedeks. Suhtlus hävituslenduri ellujäänud sõprade ja õega kinnitas lapse mälestusi detailideni.

James Teise ja James Kolmanda sünnikaardid on näha originaalartikli juures: http://www.astrologie-zeitung.de/news-startseite/1010-james-leininger.html ja neid saab suuremaks klikkida.

Kaardid näevad välja nagu teineteise peegelpildid. Kui James Teisel oli Saturni-Päikese ühendus, Marss ja Merkuur Kaaludes, siis James Kolmandal on samad planeedid Jääras. James Teisel on Kuu Jääras, James Kolmandal on Kuu Kaaludes. Kuu sõlmed on neil omavahel kraadipealt konjunktsioonis. Sünastriliselt hästi oluline on nn aspektikordus: James Teise Päike aspektis James Kolmanda Neptuuniga ja vastupidi.

Lennuki allakukkumise hetkekaardi Chiron asub täpselt James Kolmanda asc-l (keda tol hetkel muidugi veel olemas polnud). Allakukkumise kaardi sõlmed jõudsid James Kolmanda esimestel eluaastatel samale kohale tagasi, tuues endaga kaasa mälestuste tulva.

 

2

Kui poolteiseaastase Samuel Helanderi käest tema nime küsiti, vastas poiss, et tema nimi on Pertti. Seda nime kandis tema ema noorim vend, kes suri 18-aastasena umbes aasta enne Samueli sündi. Hiljem hakkas Samuel puistama detailseid kommentaare oma surnud onu elu kohta, rääkis, et teda olevat hammustanud kuri koer, tundis ära sugulasi, keda ta kunagi näinud polnud, nimetas oma vanaema emaks jne. Tema väiteid oli lihtsam kontrollida kui Jamesi omi, sest kõik toimus ühe perekonna piires. Poiss isegi kõndis nagu tema varasurnud onu: käed seljal koos. Seda harjumust polnud mitte kellelgi teisel nende perest.

Ka Samueli ja Pertti sünnikaartide võrdlusest (http://www.astrologie-zeitung.de/astrolabor-neu/971-pertti-samuel-reinkarnation.html#comment-2207) tuleb välja tähelepanuväärseid asju. Esiteks taas sünastriline aspektikordus: mõlema poisi Päikesed on opositsioonis teise Neptuuniga. Noorem poiss võib seda tajuda enda lahustumisena onu isiksuses, piiride kadumisena. Konjunktsioonis on nii Kuu sõlmed kui Merkuurid, samuti Marsid. Mõlemal poisil on sünnikaardis Päikese ja Saturni aspekt, ühel kvadraat, teisel opositsioon. Sama lugu on Merkuuri ja Jupiteri aspektiga (ühel konjunktsioon, teisel trigoon).

Kanada psühhiaater Ian Stevenson on lisaks Samuel Helanderile uurinud veel tuhandeid selliseid lapsi, kellel on „erilised mälestused“. Tema tööd taaskehastuste uurimisel jätkas Jim Tucker. Need kaks meest on toonud välja ka sünnikaartide erijooned eelmist kehastust mäletavate laste puhul, samuti sünastriliselt olulised kombinatsioonid. Kokkuvõttes on need järgmised:

1.       Ülisageli on „mäletavatel“ lastel Kaksikute (harvem Amburi) Kuu, Päike või Merkuur, millel on tihti seosed ka 6. majaga.

2.       Kuu ja Merkuuri aspektid on samuti tähelepanuväärsed: mineviku, päritolu teemad on seotud teadvusega.

3.       Kuu, Vähi märk ja/või 4. maja on kaardis tugevad.

4.       Neptuun ja/või sõlmed on isiklike planeetidega olulistes seostes, sageli tuleb siin esile maa või vee element.

5.       Eelmise kehastuse sünnikaardiga võrreldes tuleb oodatust harvemini ette Kuu sõlmede sünastrilisi seoseid, mida tavaliselt peetakse karmasidemete näitajaks. Küll on aga hästi iseloomulikud kaartide vahelised aspektikordused, eriti Neptuuni ja isiklike planeetide vahel. Samuti on olulised sarnased märgipositsioonid, korduvad planeedikombinatsioonid ja polaarsuse printsiip (nagu nägime James Teise ja Kolmanda kaarte võrreldes).

Teadlaste sõnul hakkavad lapsed oma eelmise elu mälestusi unustama ca 8-9-aastaselt, hiljemalt aga puberteedieas. 14-aastaselt, Saturni opositsiooni ajaks sünni Saturnile, on nad juba päris reaalses maailmas ja tajuvad ka oma isiksuse piire selgemini.

Mida sellest kõigest arvata? Kas seda, et hing siiski ise valib, millal, kuhu ja kellena ta uuesti sünnib? Ja seda, et varakult või vägivaldset surma surnud inimesed sünnivad siia ilma tagasi kiiremini? Toodud näidete põhjal tundub nii. Või on tegu hoopis ülitundlike lastega, kes nopivad hingede ookeanist, kollektiivsest alateadvusest üles kellegi teise kogemused ja mälestused, pidades neid oma elus kasutuskõlblikuks? Neptuuni seoste põhjal võiks ka seda oletada. Võib-olla ei olegi inimestel kõigile küsimustele vastust vaja.