Planeedid on horoskoobi „näitlejad“. Kui sodiaagimärgid väljendavad viisi, kuidas mingi tegevus toimub, siis planeedid näitavad, mis toimub, ja astroloogilised majad, millises eluvaldkonnas toimub. Planeedid kehastavad psüühilisi impulsse, mis kõik on inimhinges olemas ja võivad avalduda nii kõrgemal kui madalamal tasandil. Nii ei eksisteeri ka „häid“ ega „kurje“ planeete, nagu neid mõnedes allikates nimetatakse, vaid nende impulsside avaldumine inimese elus sõltub tema arengutasemest ehk võimest valida hea ja kurja vahel.

Planeedid ei jagune astroloogilisel kaardil enamasti ühtlaselt. Ülalpool horisonditelge ehk kaardi päevapoolel asuv planeetide enamik näitab ühiskondlikku väljundit vajavat, välismaailmale elavat inimest. Kui suurem osa planeete paikneb kaardi ööpoolel ehk allpool horisonditelge, on tegu rohkem isikliku elu ja oma hingega tegeleva inimesega. Kaardi idapoolel ehk taevateljest vasakul asuv planeetide enamik viitab iseseisvust hindavale, algatusvõimelisele inimesele, kes võtab ise otsuseid vastu ja viib need ka ellu. Kaardi läänepoolel ehk taevateljest paremal asuv planeetide enamik näitab suuremat sõltuvust olukordadest ja teiste otsustest, aga ka aktiivsemat suhtlemist ning algatuste lõpuleviimist.

***

Tänapäeva astroloogias kasutatakse enamasti seitset planeeti (Merkuur, Veenus, Marss, Jupiter, Saturn, Uraan, Neptuun), üht kääbusplaneeti (Pluuto) ja kaht taevakeha või valgusallikat – Kuud ja Päikest. Selguse huvides nimetatakse astroloogias neid kõiki planeetideks. Suuremate protsesside uurimisel, vähem üksikisiku horoskoobis, kasutatakse aina rohkem ka käesoleval sajandil avastatud Pluuto-taguseid kääbusplaneete Sednat ja Erist, mille „iseloom“ pole veel päris selge. Uute planeetide avastamine märgib alati inimkonna arengutaseme tõusu: nii algas Uraani avastamise järel 1781 lennunduse areng, Pluuto avastamise järel 1930 algas peatselt kiire edasiminek tuumaenergeetikas jne.

Siiani pole tõestatud, et planeedid avaldaksid meile mingit füüsilist mõju kiirguse vms näol. Astroloogia on märgisüsteem ning planeetide liikumine nagu suur kosmiline kell, mis näitab tsükliliselt kulgevat aega.

Planeedid jagatakse astroloogias isiklikeks, ühiskondlikeks ja transtsendentaalseteks.