Transtsendentaalsed ehk transformatsiooniplaneedid Uraan, Neptuun ja Pluuto on seotud radikaalsete, kontrollile allumatute sündmustega, mis enda tulekust sageli ette ei hoiata ja viivad sisemise muutumise – transformatsioonini. Kuna need kolm väga aeglaselt liikuvat planeeti on seotud masside energia ja ka inimese enda suguvõsa minevikuga, ei saa neid „kasutada“ egoistlikult: sageli tuleb alluda väljastpoolt pealesurutud sündmustele (mis võivad olla põlvkondi tagasi tehtud tegude tulemus), ka ühiskondlikele muutustele, ning lasta minevikust lahti, et seesmiselt uueneda. Uraan, Neptuun ja Pluuto sunnivad inimest elu jooksul korduvalt ümber hindama põhimõtteid ja üles ehitama kokku varisenud struktuure, mida ta pidas igaveseks.

 

Uraan

Uraan teeb sodiaagile ringi peale 84 aastaga. Uraan on esimene planeet, mida pole taevas palja silmaga näha, seepärast avastati ta alles üsna hiljuti (1781). Uraani teise sümboli - noolega ring, mil punkt keskel - võtsid astronoomiast üle Saksa astroloogid.

Uraan on seotud uuenduste ja ootamatustega. Ta on ärataja ja toimib ette hoiatamata, nõudes vanast vabanemist. Ühiskondlikus plaanis on Uraan seotud revolutsioonide, reformide ja ka poliitikaga üldisemalt. Samuti valitseb Uraan avastusi, elektrit, arvuteid, astroloogiat, okultismi. Uraani asend sünnikaardis näitab, kus on inimene kõige enam võimeline uuendusteks ja originaalseks mõtlemiseks. Sünnikaardi majas, kus asub Uraan, on alati midagi ebatavalist, samuti vajab inimene seal eriliselt palju vabadust ja sõltumatust – kuid peaks oma unistustega olema ettevaatlik, sest need võivad täituda ootamatul hetkel ja tugeva liialduse või moonutusega. Uraani asend päikesesüsteemis (Saturni järel) kõneleb sellest, et tõelise vabaduseni jõutakse vaid oma võimete piire tunnetades ja tegude eest vastutades. Isikutest sümboliseerib Uraan vana tarka meest, teadlast, boheemi, professorit.

 

Neptuun
Teeb sodiaagis ringi 165 aastaga. Neptuun avastati 1846. aastal.

Rooma merejumala Neptunuse järgi nimetatud planeet valitseb veekogusid, vedelikke, ravimeid, ka plastmassi. Nagu Kalade märk, on ka tema valitseja Neptuun seotud ülima mõistvuse, sallivuse ja hingelisusega: Neptuuni peetakse seetõttu Veenuse kõrgemaks oktaaviks. Neptuuni asendist kaardis saab välja lugeda inimese loomeanded, intuitsiooni tugevuse ja esoteerikahuvi, aga ka tema ideaaliotsingud, illusioonid ja sõltuvused. Loomealadest on Neptuun eriti seotud fotograafia, kino, teatri ja muusikaga. Neptuuni liikumine on väga aeglane, seetõttu on tema energiad raskesti tunnetatavad. Nende aktiveerudes muutub inimene loomingulisemaks, samas suureneb vastava kalduvuse korral ka sõltuvuste oht, kergemini kiputakse tarvitama ravimeid või meelemürke, idealiseeritakse teisi üle ja lastakse end petta. Isikutest tähistab Neptuun vana naist.

 

Pluuto                                                                                                     
Pluuto jõuab sodiaagis samasse punkti 246 aastaga. 1930 avastatud ja esialgu planeediks peetud Pluuto nimetati 2006. aastal kääbusplaneediks. Tema sümboolikat astroloogias see ei muuda.

Pluuto on surma ja taassünni planeet nii otseses kui ülekantud tähenduses. Nagu Uraan ja Neptuungi, lammutab ta vanu struktuure ja sunnib elus edasi liikuma. Pluuto on seotud surma, psühholoogia, geoloogia ja salaluurega – kõigega, mis silma eest varjus. Seda planeeti seostatakse ka viljakuse ja paljunemisega, seksuaalsusega. Pluuto valitseb ekstreemsusi, õnnetusi, suuri kriise, aga ka teiste inimeste elujõudu ja rahakotti, samuti baktereid, viirusi ja epideemiaid. Ühiskondlikus plaanis on Pluuto valitsusalaks näiteks inimmassid, maffia ja kuritegevus. Pluuto sümboliseerib ka ülimat võimu ning alateadlikku omandikirge. Pluuto asend astroloogilises kaardis näitab, millesse ei tohiks inimene mingil juhul pealiskaudselt suhtuda ja millises valdkonnas on tal vaja elu jooksul täielikult ümber sündida, et võimujanu asenduks vastutustundega.