Kaalud

      Jäära vastasmärk, kardinaalne õhumärk Kaalud alustab pimedat sügisperioodi. Õhumärkidele omaselt on Kaaludki seotud mentaalsusega, kiretu objektiivsusega. Kaaludele on omane ülim harmooniatunnetus nii inimsuhetes kui elutu maailma suhtes. Kaalud on partnerluse, õigusemõistmise, noateral kaalumise märk, nad on  lepitajad (kuigi ei tiku ise konflikti) ning kollektiivis harmoonia loojad. Nad on süvenenud inimsuhetesse, püüdes igal võimalusel moodustada „minast“ „meiet“. Üksijäämise hirmu tõttu on nad vahel seotud üsna raskete ja sobimatute partneritega. Algatajamärgina võivad Kaalud olla sama energilised ja aktiivsed nagu Jäärad, kuid erinevalt Jääradest ei unusta nemad teisi kaasa kutsuda. Üsna sageli töötavad nad kohtusüsteemis või diplomaatia valdkonnas, kui nad just kunstnikud ei ole. Kaalude nõrk koht võib olla otsustusvõimetus, kuna nad püüavad langetada parimat võimalikku otsust.  

Inimkehas vastavad Kaalude märgile alaselg, neerud ja tuharad.

Kaalude spektrivärv on sinakasroheline, lisaks kõik pastelsed toonid. Kaalude metall on vask ja valitsejaplaneet nagu Sõnnilgi Veenus.

 

 

 

Skorpion 
Fikseeritud veemärk Skorpion on sarnaselt teiste veemärkidega orienteeritud hingele, sellele, mis on pealispinna all ja silmaga nähtamatu. Tahtejõulise ja pisut paindumatu Skorpioni erihuvi on suuremad energeetilised protsessid: inimese sünni ja surma saladused, tema elujõud, samuti raha liikumisega seonduv. Masside energia kandjana ei ole Skorpion kunagi päriselt iseenda oma ega saa elada ainult endale. Kui Skorpion satub hingekriisi, suudab ta ennast vaid ise aidata, ise "august" välja ronides saab ta kõige väärtuslikuma kogemuse. Skorpione võib kohata nii seal, kus liigub palju raha, kui ka näiteks kirurgi- või ämmaemanda ametis või salateenistustes. Üks selle märgi iseloomulik joon ongi oma tegevuse varjamine, see annab Skorpionile turvatunde. Samas on ta ise teiste suhtes üsna läbinägelik, negatiivsel juhul liigagi kahtlustav, aimates tagamõtteid ja varjatud motiive ka seal, kus neid pole. 

Inimkehas valitseb Skorpion sugu- ja väljutusorganeid, samuti nina.

Skorpioni spektrivärv on tumesinine, lisaks veel must ja karmiinpunane. Skorpioni metall on vismut ning planeedid Pluuto ja Marss.

 

 

Ambur
Muutlik Amburi märk tegeleb samuti mõttega, ideede levitamisega nagu tema vastasmärk Kaksikud. Tulemärgina on ta aga  väga kiindunud oma ideedesse ning siin pole tegu Kaksikute individuaalse mõttega, vaid  kollektiivse mõttetöö tulemustega: Ambur valitseb ühismõtet alates koosolekutest kuni suurte religioonide ja filosoofiateni. Amburi pilk on suunatud nii kaugele tulevikku, et tal ei jää mahti vaadata oma jalge ette ja ta komistab seetõttu üsna tihti. Ülima optimistina ei jää Ambur seda aga pikalt põdema, vaid sammub ikka edasi. Ambur on seotud avaruse, välismaade, reisimise, võõrkeelte ja (kõrg)haridusega, samuti on tugeva Amburi mõjuga inimesed sageli tegevad juura valdkonnas. Igal juhul saadab Ambureid kustumatu tung teisi harida ja nende silmapiiri laiendada. Amburi ülim tõearmastus võib negatiivsel juhul viia mõtlematute ja taktitundetute väljaütlemisteni, mis teisi solvavad või jahmatavad.

Inimkehas valitseb Amburi märk reisi, puusi, verd ja maksa.

Amburi spektrivärv on lillakassinine, lisavärv oranzh. Amburi metall on tina ja valitsejaplaneet Jupiter.

 

Kaljukits
Talve alustaja, kardinaalne maamärk Kaljukits tegeleb taas maiste teemadega. Auahne ja edasipürgiv Kaljukits on seotud struktuuride loomise, vundamentide rajamise ning kõrgusse pürgimisega. Sarnaselt Jääraga armastab ta käia seal, kus teised veel olnud ei ole, ega pelga sealjuures seltsiliste puudumist. Kui Vähi märk on seotud hingega, siis tema vastasmärk Kaljukits pakub hingele kindlat ja turvalist kodu, vastutades vormi eest, mis kaitseb ja varjab, aga ka piirab ja takistab. Kaljukitsel on ainukordne võime plaanida oma tegevust mitu käiku ette. Ta on ülitöökas ja suudab rõõmu tunda vaid oma tööga saavutatust. Kaljukitse omadused sobivad rohkem küpses eas inimestele, sellepärast ei pruugi tugeva Kaljukitse mõjuga laps või noor end kuigi hästi tunda - elu paistab olevat täis raskusi, piiranguid ja haigusi, kuid aastakümnete jooksul muutub ta elurõõmsamaks ja tema käekäik helgemaks. Kaljukitse negatiivseks jooneks võib olla kahtlemine enese väärtuses ja sellest tulenevad liialdused, kitsarinnalisus ja ahnus.

Kaljukits valitseb inimkehas luustikku, põlvi, nahka, juukseid ja hambaid.

Kaljukitse spektrivärv on sinakaslilla, lisaks veel hall ja must. Kaljukitse metall on plii ja planeet Saturn.






Veevalaja
Kindel õhumärk Veevalaja vastutab ühisväljade eest: ta oskab väärtustada nii ühiste mõtete kui ühise tegutsemise jõudu. Jaheda ja ratsionaalse märgina on tulised tunded talle võõrad. See annab talle kõvasti objektiivsust ka kõige keerukamate olukordade hindamisel ja lahendamisel. Veevalajale on sõbrad ja mõttekaaslased enamasti tähtsamad kui südameasjad. Sarnaselt Skorpioni ja Kaladega ei kuulu ka tema päriselt iseendale, vaid ühiskonnale. Ta on ülikiire mõtlemisega, kuid fikseeritud märkidele omaselt jäigavõitu, pidades oma ideid ainuõigeks. Veevalaja on revolutsionäär ja maadeavastaja, vajades uuendusi, lõhkudes piire ning suhtudes väljakujunenud traditsioonidesse pigem skepsisega. Negatiivse poole pealt on Veevalajale omane liigne külmus, egoism ja äkilisus. Ta on küll igati humanist, aga inimeste tundeid ei pea ta vajalikuks arvestada või ei oska neid empaatiavõime puudumise tõttu märgata.

Inimkehas valitseb Veevalaja märk veene, vereringet, sääri, pahkluid, osaliselt ka närvisüsteemi.

Veevalaja spektrivärv on punakaslilla, lisaks veel helesinine, kõik neoonvärvid ja metalsed toonid. Veevalaja metallid on tsink ja uraanium ning valitsejaplaneedid Uraan ja Saturn.                                                                                                            




Kalad
Muutlik veemärk Kalad kannab endas kõigi eelnevate märkide kogemust ja elutarkust. See annab talle harukordse tervikutaju, kuid muudab detailide märkamise raskeks. Samuti ei võimenda Kalad üle pisiprobleeme ja näevad seetõttu välja üsna rahulikud või lausa uimased, usaldades elu kulgemist rohkem kui ükski teine märk. Kaladele on omane kõikide veemärkide hea intuitsioon ja kunstianded, nad on nõrgemate suhtes õrnad ja hoolitsevad nagu vastasmärk Neitsigi. Teiste eest hoolitsemisel keskenduvad nad aga rohkem hinge kui ihu ravimisele. Juba mainitud tervikutaju tõttu tunnevad Kalad end kogu maailmaga ühtsena ning võtavad sageli enda kanda võõraid muresid, mis võib aga nende vähest elujõudu arvestades olla neile liigne koorem. Negatiivse poole pealt kimbutavad Kalasid teistest märkidest rohkem sõltuvushäired. Probleemide korral ei asuta neid aktiivselt lahendama, vaid põgenetakse ja oodatakse, kuni probleem ise laheneb (vahel võib see isegi mõistlik olla).

Inimkehas valitseb Kalade märk immuun-, lümfi- ja hormonaalsüsteemi, biokeemilisi protsesse ja labajalgu.

Kalade spektrivärv on roosa. Kalade metallid on tina, plaatina ja koobalt, Kalade valitsejaplaneedid on Neptuun ja Jupiter.

 

 

 

 

LOE LISAKS: www.horoskoop.net/artikkel.php