Jäär  
Kardinaalne tulemärk Jäär on sodiaagi esimene märk, mis alustab kevadet. Jäär läheb kõige ees, auahnelt, siiralt ja puhtsüdamlikult, nagu poleks enne teda olnud kedagi teist. Ta ei arvesta möödunud põlvede kogemust ega teiste arvamusi, sageli ka mitte teiste vajadusi ega huve. Hirm on talle võõras sõna, sest tal ei ole veel maailmaga mingeid kogemusi, ta on "puhas leht". Sellepärast kohtab tugeva Jäära mõjuga inimesi sageli ohtlikes ja riskantsetes ametites, kus on vaja minna ja kaalutlematult tegutseda, sageli on tegu füüsilise tööga. Jäära välimuses torkab tihti silma ilus punapõskne jume või punakad juuksed. Jääraliku käitumisega liialdamisel võib eriti pea piirkond vopsusid saada. Jäärad peaksid elus õppima koostööd, talitsema oma emotsioone ja arendama empaatiavõimet. Nad on loodud minema kõige ees, ent vahetevahel tuleks kontrollida, kas teised ka järele tulevad. 

Inimkehas valitseb Jäära märk pead ja kõike, mis selle sees või küljes, samuti lihaseid.
Spektrivärvidest vastab Jäära märgile punane, lisavärvidena iseloomustavad teda kõik punakad toonid. Jäära metall on raud. Jäära valitseb planeet Marss. 


 

 

Sõnn 
Kindel maamärk Sõnn on loodud säilitama seda, mida alustas Jäär. Sõnni märgi valitsusajaks on suur kevad käes, kõik õitseb ja lokkab, ning nii on ka Sõnn ürgse elujõu, enesesäilitamise sümbol. Sõnn väärtustab maiseid hüvesid ning maiste meeltega tajutavat ilu, enamasti ka iseenda keha, keeldudes ületöötamisest ja muudest eneseohverdustest, kartes kirurgilisi operatsioone ja vahel ka süste. Sõnn on kannatlik ja stabiilne, säilitab täie enesestmõistetavusega armsaks saanud sõpru ja esemeid ning sisseharjunud kombeid ja põhimõtteid, keeldudes pahatihti muutustest ka seal, kus need oleksid hädavajalikud. Sõnn oskab raha ja muu materiaalsusega hästi ümber käia, juhul kui ta kogumisega liiale ei lähe. Samamoodi kipub ta koguma ka (negatiivseid) emotsioone, nii et on üks enim depressioonist ohustatud märke. Negatiivse poole pealt on Sõnn ülimalt kangekaelne, mugav ja väga pika vihaga. 

Inimkehas valitseb Sõnni märk kurgu, kaela ja turja piirkonda.
Spektrivärvidest vastab Sõnni märgile punakasoranzh, lisaks veel roheline. Sõnni metall on vask. Sõnni märki valitseb Veenus. 

 

 

Kaksikud 
Muutlik õhumärk Kaksikud on sodiaagi esimene mentaalne märk, ta toob kevadele sõnumeid suvest ja vastupidi. Kaksikud tegelevadki info liigutamisega, liikudes ka ise vilkalt ringi. Kaksikud vahendavad teiste inimeste arvamusi, mõtteid ja teadmisi, jättes sealjuures sageli isikliku seisukoha välja kujundamata ning eelistamata üht arvamust teisele. Nad on uudishimulikud ja kohanemisvõimelised, sest ei jää inimeste, asjaolude ja põhimõtete külge "kinni". Kaksikud on ratsionaalsed, suutes mõistusele arusaadavaks rääkida ka tundeid, ning lahendavad sellega nii mõnegi emotsionaalselt pingelise olukorra. Kaksikute oskus käia sõnaga ümber teeb neist head kõnelejad ja kirjutajad, tihti on nad andekad ka käsitöös või meisterdamises. Negatiivse poole pealt võib sõnaga ümberkäimise oskus väljenduda ka heas valetamise oskuses (tõde on suhteline), samuti peetakse Kaksikuid pealiskaudseteks ja ebausaldusväärseteks, kuna kipuvad sageli meelt muutma. 

Inimkehas valitseb Kaksikute märk närvisüsteemi, õlgu, käsi, kopse ja hingamisteid.
Kaksikute märgile vastav spektrivärv on oranzh ja lisavärv veel kollane. Kaksikute metall on elavhõbe. Kaksikute valitsejaplaneet on Merkuur.

 

 


Vähk 
Kardinaalne veemärk Vähk alustab suve. Initsiatiivikas ja energiline nagu kõik uut aastaaega alustavad märgid, on Vähk kardinaalmärkidest kõige ettevaatlikum ja alalhoidlikum. Kodu, hinge, emaduse ja majandusliku mõtlemisega seotud Vähi märk on ühtaegu turvatunnet sisendav ja üliemotsionaalne, ta on kõige empaatiavõimelisem sodiaagimärk. Vähk võib olla nii hea kokk kui pangajuht, igal juhul hoolitseb ta hästi inimeste ja neile eluks vajaliku eest. Hingelisuse sümbol Vähk elab hoolimatust ja pahatahtlikkust väga sügavalt üle, probleemiks võib olla liigne solvumine pisiasjade peale. Vähil on emotsionaalne mälu väga hästi arenenud. Ta on kõigist märkidest kõige rohkem seotud oma lapsepõlve, mineviku ja peretraditsioonidega. Kui väikese Vähiga on lapsepõlves halvasti ümber käidud, võib ta terve elu tegelda oma katkise hinge ravimisega.  

Inimkehas valitseb Vähi märk mao piirkonda, silmi (naistel paremat, meestel vasakut) ja rindu. 

 

Vähi spektrivärv on oranzhikaskollane. Ka salatirohelist, valget ja hõbedast värvi peetakse Vähile omaseks. Vähi metall on hõbe ja märki valitseb Kuu. 

               

  


Lõvi  
Lokkava südasuve sümbol, fikseeritud tulemärk Lõvi väljendab kõige ehedamat loomiskirge. Energilise ja elurõõmsa Lõvi ülesanne on soojendada oma kiirgusega kaasinimeste hingi otsekui Päike, õpetada neile muretust ja mängulusti. Lõvi on harjunud rambivalguses särama, ent paraku ei paista siis pimedas istuv publik kuigi hästi. Nii on Lõvi üsna haavatav, pahatahtlikkuse suhtes naiivne ja teiste rünnakud tabavad teda valusasti. Lõvi laseb elu läbi südame ja võtab seda südamesse. Ta on auahne ja kunstiandega, armastab pidusid, draamakunsti ja vajab suurel hulgal päikest. Lõvi oskab teha komplimente, jagada kiitust, ja ootab sedasama ka teistelt. Ta on sodiaagi suurim romantik. Probleemiks võib saada liigne auahnus, edevus ja eneseuhkus, jäikus oma põhimõtete järgimisel, haavumine ja igal sammul aplausi ootamine.  

Inimkehas on Lõvi märgi valitseda süda ja lülisammas/selg. 

 

Lõvi spektrivärv on rohekaskollane, lisaks veel kuldne. Lõvi metall on kuld ja valitseja Päike. 

       
Neitsi  
Muutlik maamärk Neitsi muudab suve sügiseks. Suve lõpetajana on Neitsi kokkuvõtteid tegev märk, ta sõelub saadud kogemustest välja olulisimad ivad, korrastab ja süstematiseerib neid. Neitsi märgiga on seotud kaine analüüsivõime ja oskus keskenduda detailidele. Neitsi põhivajadus on olla teistele kasulik. Kannatlik, töökas ja kontrolliv Neitsi on suurepärane haigepõetaja, kõikvõimalike ihuhädade ravija. Muutliku maamärgina on just Neitsil maamärkidest suurim oskus kõrvaldada materiaalse tasandi ebakõlasid. Neitsit (nagu ka Kaksikuid) iseloomustavad osavad käed ja sageli on nad head käsitöölised või meistrimehed. Neitsi negatiivsed omadused on detailide märkamise võimest edasi arenenud ülikriitilisus ja pedantsus nii enese kui teiste suhtes, sellest tingitud enesekindluse puudumine ja kõigile maamärkidele omane ahnus materiaalsel tasandil.  

Neitsi märk valitseb inimkehas soolestikku, kõhukoobast, kõhunääret, ka sapipõit. 

 

Neitsi spektrivärv on roheline, lisaks veel pruun. Neitsi metall on Kaksikutega sarnaselt elavhõbe. Neitsi märki valitseb Merkuur.