Valgusallikaid Kuud ja Päikest peetakse sünnikaardis kõige tähtsamateks energiakogumiteks. Kuu peegeldab meile igal ööl Päikese valgust. Kuna Kuu suhe Päikesega muutub pidevalt, siis muutub ka valguse hulk, mida Kuu peegeldab. 28 päevaga on Kuu läbinud kõik oma kaheksa faasi, millest igaüks hõlmab 45 kraadi sodiaagist ja kestab 3,5 päeva. Kõik faasid mõjutavad elu Maal omamoodi ning jätavad ka vastavas faasis sündinu loomusele oma pitseri.
Kuu ja Päikese suhte uurimine sünnikaardis ei kuulu küll kaardianalüüsi põhimeetodite hulka, kuid annab inimese olemuse kohta üsna palju lisainfot. Oma Kuu faasi teadasaamiseks tuleb sünnikaardis ära lugeda kraadid Päikesest Kuuni, liikudes vastupäeva. Tekstis toodud joonistel on Päike alati üleval.


Kuu loomine
Kuu on 0-45 kraadi Päikesest eespool.
Seeme hakkab idanema. Selles faasis sündinud inimene on jõuline, energiline, impulsiivne tegutseja. Tahab end igas olukorras proovile panna, sarnanedes Jäära märgi esindajaga. Kuu loomise ajal on Kuu pimedas, näha ei ole midagi, ning sel ajal sündinul aitab kõige paremini orienteeruda ja kõige õigemaid otsuseid langetada tema enda intuitsioon. Ta tajub elu suure seiklusena ja näeb maailmas lõputut võimaluste hulka, elab olevikus ja minevik teda ei huvita. Teised võivad teda isekaks pidada, kuid ta tunneb lihtsalt vajadust iseennast tundma õppida. Enesekesksusega ei maksa siiski üle pingutada. Ta on julge pealehakkaja, kuid ei arvesta alati reaalse olukorraga, võib tunda, et ei ole Maaga päriselt kontaktis. Saavutab edu, kui püsib kahe jalaga maa peal ega otsi turvatunnet teiste heakskiidust.


Noorkuu
Kuu on 45-90 kraadi Päikesest eespool.
Idu tungib läbi maapinna valguse suunas. Selles faasis sündinu elu võikski tähistada sõna „läbimurre“. Ta on emotsionaalselt seotud minevikuga, kuid püüab liikuda tuleviku suunas ja murda vanu uskumusi, kukkudes vahel oma harjumuspärasesse turvatsooni tagasi või jagades maid inimestega, kes tahaksid, et ta oleks „selline nagu vanasti“. Sageli ei taha noorkuu ajal sündinu ka täiskasvanuks saades vanematekodust lahkuda. Tal tuleks õppida astuma esimest sammu ning mõista, et selle järel avanevad uued võimalused.


Esimene veerand
Kuu on 90-135 kraadi Päikesest eespool.
Taim hakkab juuri ajama. Inimene on mõjutatud Kuu ja Päikese vahelisest kvadraadist ja see annab energiat. Parim viis energiaga toimetulekuks on suunata see teadlikult positiivsete muutuste tegemiseks elus. Selles faasis sündinu on stagneerunud olukordade muutja, vastupanu murdja, vanade struktuuride lammutaja ning uute looja. Ta võib end sageli leida olukordadest, mis on seotud usalduse kriisiga ning tal tuleb teha otsus, mida jätta selja taha ja mis on jätkusuutlik. Paremal juhul tuleb ta kriisidega elus suurepäraselt toime, langetades välkkiireid otsuseid ja tegutsedes nende järgi. Ka tema enda tegevus võib tekitada kriise, milles tuleb lahendus leida. Halvemal juhul, kui vajalikud otsused jäetakse tegemata, on ta elu pidev draama.


Kasvav Kuu
Kuu on 135-180 kraadi Päikesest eespool.
Õitsemise faas, õied pöörduvad valguse poole. Selles faasis on sündinud terava, analüütilise mõistusega inimesed, kes tahavad kõigest aru saada, tungida asja tuumani, ja ihalevad täiuslikkuse järele. Lapsed enamasti ei rahuldu lihtsalt vastustega, vaid süvenevad ka vastuse tagamaadesse. Inimene on hea õpipoiss, tema eesmärk on õppida võimalikult rohkem, analüüsida ennast ning areneda nii palju, kui suudab. „Analüüs“ ja „areng“ ongi selles faasis kõige olulisemad märksõnad. Oma analüütilise mõistusega võib ta kõvasti kaasa aidata kogu inimkonna arengule. Instinktiivsus hakkab asenduma mõtestatud tegutsemisega.


Täiskuu
Kuu on 180-225 kraadi Päikesest eespool.
Viljad saavad valmis. Kuu valgustab maksimaalselt, sünnikaardis on Kuu ja Päike sageli vastasmärkides. Täiskuu faasis sündinud inimese ülesanne on leida tasakaal sisemise (Kuu) ja välise (Päike) elu, mehelikkuse ja naiselikkuse vahel. Ta on hästi suhtlev ja kontaktialdis, seetõttu üsna objektiivne, ning peab õppima, kuidas tema sõnad ja teod teistele mõjuvad. Selles faasis sündinud inimene on idealist, ta otsib elus sügavamat mõtet ja ideaalset partnerit ning püüab end sageli sobitada mõne ususüsteemiga. Positiivsel juhul oskab oma ideaale ka konkreetselt väljendada.


Kahanev Kuu
Kuu on 225-270 kraadi Päikesest eespool.
Taim levitab seemneid. Inimene tunneb vajadust jagada teadmisi, kuigi võib seda vahel teha üsna valimatult ja kaootiliselt. Halvemal juhul võib inimese elu muutuda ristiretkeks teisitimõtlejate vastu, paremal juhul on ta väga inspireeriv õpetaja või filosoof. Tema eripäraks on kaasasündinud objektiivsus ja võime näha suuremat plaani. Et olla usaldusväärne õpetaja, peab inimene olema ise sügavalt veendunud ideedes, mida ta levitab. Samuti on tal vaja õppida mõistma, et ei pea vastutama selle eest, kas tema sõnum jõuab ka pärale. Tema asi on lihtsalt teadmisi levitada.
 

Viimane veerand
Kuu on 270-315 kraadi Päikesest eespool.
Saagikogumise aeg on möödas, vajalik on laiali jagatud ning ülejääk hakkab kõdunema. Selles faasis sündinu kogeb vanade väärtuste ja süsteemide lagunemist. Tal on raske siduda end reaalse eluga. Ta tundub elavat oma maailmas, kuid päriselt tegeleb sisemise ümberorienteerumisega. Selleks on vaja aega ja ruumi ning tema tagantkiirustamine reaalse eluga sobituma annab tulemuseks vaid vastuhaku. Lapsena vajab ta palju omaette olemise aeg ning teistest rohkem puhkust ja und. Kui viimase veerandi inimene on lõpuks sisemiselt küps, näitab ta ise maailmale oma uut nägu, mis ei sarnane hoopiski senisega, ning aitab ka teistel nende kivinenud uskumusi muuta.


Vanakuu
Kuu on 315-360 kraadi Päikesest eespool.
Seeme on maas ja ootab idanemist. Inimene suudab näha ka pimedas, tunneb end koduselt surma ja müstika teemades. Tema eluülesanne on lõpetada poolelijäänud asjad ja suhted ning luua viljakas pinnas uuele algusele. Vanakuu faasis sündinud inimesel on elus palju karmalisi, sageli lühiaegseid, kuid väga intensiivseid suhteid, mis aitavad lõpetada mineviku teemasid. Samas elab ta osaliselt juba tulevikus ning on olevikust pisut distantseerunud. Ta võib tegeleda vaimse tervendamise meetoditega või on tal muid paravõimeid või loob ta kunstiteoseid, milles on aimata tuleviku sugemeid. Ta tajub end suurema terviku osana, tema eesmärk on vahendada elu põhiteadmisi.
Reinkarnatsiooniteooria järgi sünnib inimene viimase faasi järel uude 8-elulisse tsüklisse.